Documentatie

Handleidingen en belangrijke informatie over Onlinespamfilter

Instellingen voor inkomende e-mail

Aanmaken van een account

Na een aanvraag op de website www.onlinespamfilter.nl ontvangt u uw account gegevens waarna uw e-mail door Onlinespamfilter.nl gescand kan worden. Indien u deze gegevens nog niet heeft ontvangen vraag deze dan aan of neem contact met ons op.

Test e-mails

Na het aanmaken van een account ontvangt u 1 test e-mail op het e-mail adres wat is opgegeven bij het aanmaken van het account. Met deze test e-mail worden de settings geverifieerd en is de werking van het Onlinespamfilter voor uw domein gegarandeerd.

MX records instellen

LET OP: Indien u ook nog een eigen spam filter op uw mail server draait, dan dient hiervan op zijn minst de Sender Framework Policy (SPF) controle uitgeschakeld te zijn voordat u verder gaat met deze stap. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat er e-mail niet aan komt! Zie ook Instellingen op uw eigen mail server

Om gebruik te gaan maken van uw Onlinespamfilter account dienen u de MX records in uw DNS server te gewijzigd te worden in de onderstaande gegevens:

Servernaam Type Prio
filter.onlinespamfilter.nl MX 10
filter.onlinespamfilter.com MX 10

BESTAANDE KLANTEN LET OP: De vroegere vermelding naar filter1.onlinespamfilter.nl en filter2.onlinespamfilter.nl is nog steeds geldig, maar geeft minder rendancy. ALS u besluit uw MX rcords te wijzigen in de gegevens in bovenstaande tabel dient u wellicht ook uw firewall instellingen te wijzigen!! Zie ook: Instellingen op uw eigen mail server.

HULP NODIG: Indien het niet duidelijk is wat u moet uitvoeren neem dan contact met ons op zodat we u hierbij kunnen begeleiden

BELANGRIJK: Behalve deze twee vermeldingen mag u geen extra MX records hebben gedefinieerd. Als u dit toch doet kan de routering van uw mail via een andere mail server plaats vinden en wordt niet alle email gescand op virussen en spam. Indien u extra of foutieve MX records heeft gedefinieerd voor uw domein krijgt u hier automatisch bericht over.

Bevestiging MX record wijziging

Zodra Onlinespamfilter signaleert dat uw MX records zijn gewijzigd ontvangt u hierover een e-mail bericht. Mochten de instellingen niet volledig correct zijn uitgevoerd dan ontvangt u hierover ook bericht.

Uitschakelen van uw lokale spam filter (belangrijk)

Om het beheer van uw e-mail stromen inzichtelijk te houden, adviseren wij u met klem om uw lokale spam filter (maar niet uw lokale virusscanner) uit te schakelen. Zie ook: Instellingen op uw lokale mail server

LET OP: het niet uitschakelen van uw lokale spam-bescherming kan leiden tot vertragen, bouncen en zoek raken van e-mails. Het geactiveerd laten van uw lokale spamfilter is geheel op eigen risico!

Instellingen vooruitgaande e-mail (SMTP)

Onlinespamfilter kent verschillende abonnementsvormen voor het scannen van uitgaande email. Raadpleeg onze policies om te zien wat voor u de beste vorm is!

Beperkingen van de uitgaande service

Onze uitgaande spamfilter dienst is bedoeld voor RFC compliant mail servers. Dat betekent dat op zijn minst:

  • De mail applicatie een mailqueue heeft.
  • De mail applicatie correct kan omgaan met 4xx en 5xx error codes in het SMTP protocol.

Het aansluiten van bijvoorbeeld web applicaties of boekhoudpakketten zonder gebruik van een mail queue wordt sterk afgeraden. Dit kan in sommige gevallen leiden tot verlies van e-mail en het is 100% op eigen risico.