Een spamfilter voor Exchange Server

Een Exchange spamfilter is vandaag de dag gewoon een must, daar kan niemand meer omheen. Het probleem is natuurlijk om uit te vinden welk content filter voor Exchange een goede keus is in uw situatie. Serieuze gratis alternatieven zijn er eigenlijk voor de zakelijke markt niet en als u dan betaalt voor een Exchange spamfilter, dan wilt u het liefst ook waar voor uw geld!

 

Lokaal geinstalleerde spamfilter modules

Als eerste stap in de strijd tegen spam gebruikt de systeembeheerder vaak een lokaal geinstalleerde Exchange spam filter module. Soms is dit een effectieve methode, vooral bij low-traffic sites. De nadelen van lokaal geinstalleerd contentfilters zijn dat er aanzienlijk tijd in kruipt om ze te onderhouden, ze resources van de Exchange server innemen en bovendien vaak kwalitatief te wensen over laten. Meestal ontdekken systeem beheerders na enige tijd vanzelf dat spamfilteren zo’n specialistische bezigheid is, dat het beter is om dit uit te besteden aan een partij die hier 100% op gericht is.

 

Centrale (online) spamfiltering

Vrijwel alle echt succesvolle spamfilters zijn online varianten. Dit heeft een aantal voor de hand liggende redenen. Ten eerste geldt het principe dat van elkaars spam kan worden geleerd: spam die uw buurman al heeft gehad wordt bij u vervolgens gemakkelijker als zodanig herkend. Vervolgens zijn de systemen die gebruikt worden speciaal geoptimaliseerd voor spam filtering en tenslotte kunnen pieken gemakkelijker worden opgevangen omdat er een gedeelde overcapaciteit aanwezig is. Voor de klant levert dit direct voordelen op: Een spamfilter dat altijd up-to-date is, geen server resources kost en niet door de klant hoeft te worden onderhouden of hardware investeringen kost.

Hoe kies je een goed online spamfilter?

Een goed spamfilter voor je Exchange server kan een lastige zaak zijn. Er komen zaken aan bod als prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Vooral de kwaliteit is bij een aantal van de goedopere alternatieven een probleem. Het advies is dus om altijd een proeftijd te bedingen om het filter te evalueren. Onlinespamfilter maakt zelden mee dat een klant na de proeftijd afhaakt. Wij staan voor de allerhoogste kwaliteit, hebben een 24-uurs storingsdienst en onze medewerkers zijn allen experts op het gebied van spamfiltering en e-mail in het algemeen!

Share This

Share this post with your friends!