Op een zeker moment kwam de antivirus en anti-spam inrichting bij onze prospect ter sprake. “Spam? Ik heb nooit spam!” zei de contactpersoon bij de prospect. Wij moesten wel lachen om zoveel zekerheid en vertrouwen en vroegen hoe dat dan ingericht was. “Nou gewoon, Onlinespamfilter”.

René Verhagen, Technisch Directeur van 1do was verbaasd over deze nog dan toe onbekende partij en vertelt nu waarom zij inmiddels al jarenlang met Onlinespamfilter werken bij hun klanten. Wat is er sindsdien in het bedrijf veranderd?

Onze interesse was gewekt toen onze prospect vertelde nooit last van spam te hebben. Op dat moment voorzagen wij namelijk onze klanten van antivirussoftware inclusief spamfiltering op de servers en werkplekken op locatie. Zo ging dat in 2007 nog; de IT-omgeving werd op locatie geïnstalleerd. Dus ook de spamfiltering. Dit was best een onderhoudsintensief klusje, omdat wij dit voor alle klanten op hun servers moesten inrichten én onderhouden.

Je kunt je voorstellen dat we meteen kennis zijn gaan maken met Onlinespamfilter. Het bleek een mooie Cloud-gebaseerde anti-spam- en antivirusoplossing voor de mail. Deze oplossing hebben we bij al onze klanten ingezet. Het verloste ons van heel veel decentraal configuratiewerk!

Wat sprak vooral aan bij Onlinespamfiter?

De focus van de organisatie achter Onlinespamfilter: “wij doen maar één ding en dat is spamfiltering. En oké; als we de mail toch scannen halen we gelijk ook wel de virussen eventjes eruit”. Deze mentaliteit heeft ons echt geholpen. We troffen een dienst en een club die wisten en weten waar ze het over hebben. Het zijn echt high-end techneuten en hier heeft ons bedrijf er zelf ook wel wat van in dienst. Hierdoor zijn de lijnen kort, mensen weten elkaar over en weer goed te vinden. We zijn inmiddels best wel een serieuze partner geworden voor elkaar en dat geeft ons het voordeel dat we bij een calamiteit ook kunnen rekenen op de bijna instant support en reacties van de technici bij Onlinespamfilter.

Resultaat van de samenwerking met Onlinespamfilter?

Het resultaat is een jarenlange samenwerking met een ‘club’ kundige technici, die ons helpen met een heel specifiek stukje dienstverlening in de beveiliging van alle emailverkeer voor onze klanten. Drie jaar geleden fuseerde ons bedrijf met een andere IT-dienstverlener, die uiteraard zijn eigen oplossing had voor deze beveiliging van het emailverkeer. De producten en diensten werden vergeleken en het was niet moeilijk de keuze te maken welke dienst te behouden, haha…

1do | Oplossingsgericht, vernieuwend en betrokken. | www.1do.nl

1do zorgt dat de IT en telefonie past bij jouw organisatie en optimaal functioneert. Zij zijn jouw IT-collega en helpen je vooruit met IT-oplossingen op maat op het gebied van Cloud, netwerk, beveiliging en telefonie. Advies en implementatie, beheer en ondersteuning is de essentie van de dienstverlening. Belangrijk in de werkwijze is het persoonlijk kennen van jouw organisatie. Zo zijn de mensen van 1do op de hoogte van de geschiedenis van jouw bedrijf en van het reilen en zeilen.

Share This

Share this post with your friends!