Misschien heb je nog nooit bij creatieve spammers stilgestaan en dat is misschien maar beter ook. Toch vertellen we er vandaag iets meer over, zodat je beter beschermd bent tegen dit soort nare activiteiten. Je hebt namelijk ‘standaard’ spam en je hebt hele creatieve spam. Dit laatste heeft vooral te maken met de opbouw van de spam. Die is heel geraffineerd opgesteld. Dat wij weten hoe we hier mee om moeten gaan, komt doordat het onze strategische core business is. Het is de basis van hoe wij te werk gaan met alle inkomende e-mails.

Als eerste is het handig om te weten wat creatieve spammers precies doen? Dit zijn mensen die e-mails zo opstellen dat het niet op spam lijkt of door de meeste spamfilters niet als spam wordt aangeduid. De e-mailopbouw, de zinsopbouw, het taalgebruik en de woordcombinatie is zo goed, dat het lijkt op een echte e-mail. Soms is het een heel verhaal en pas op het eind wordt er om geld gevraagd. Of gaat het om een interessante potentiële samenwerking en je klikt op de link voor meer informatie…

Modules waar een e-mail aan moet voldoen

In ons systeem hebben we verschillende modules die bepalen waar een e-mail aan moet voldoen om als legitiem aangemerkt te worden. Alle analyses van deze modules worden gewogen tot een totaalscore die bepaalt of een bericht spam is of niet. Wanneer een aantal modules de juiste analyse geven, maar een aantal andere niet, dan stellen we de instellingen ervan een klein beetje aan bij en de volgende keer komen er meer modules tot de juiste conclusie. Je ziet vaak dat een spammer dan slimmer wordt op een specifiek gebied [bijvoorbeeld e-mailopbouw]. Doordat bij ons de parameters van de modules constant versteld worden, kunnen we de spammer weken achter elkaar blijven volgen als hij zijn werkwijze wijzigt. Ons spamfilter wijzigt simpelweg geleidelijk mee.

Grondige check

Wanneer er het spamfilter er niet meer automatisch uit komt, dan komt een nieuwe klasse met spam uiteindelijk bij een medewerker van Onlinespamfilter terecht en wordt er vervolgens nog eens grondig naar gekeken. Door dit te doen kunnen we creatieve spammers die te snel veranderen ook tegenhouden. Het is wel dé manier om alle spam te herkennen en tegen te houden. Én om te zorgen dat legitieme e-mails wel in jouw inbox komen.

Heb je het idee dat veel legitieme e-mails jouw niet bereiken of dat je juist veel last hebt van spam? We kijken graag met je mee! Bel ons via 076 8200203

Share This

Share this post with your friends!