Iedere dag krijgen medewerkers tientallen tot honderden spammails. Soms kan daar een e-mail tussen zitten die onterecht als spam is aangemerkt, maar voor de medewerker wel belangrijk is. Onhandig verstuurde nieuwsbrieven zijn hiervan een goed voorbeeld. Om te voorkomen dat de IT-manager voor elke medewerker die ene e-mail door moet laten en zo een dagtaak heeft aan het beheren van het spamfilter, heeft Onlinespamfilter een oplossing: medewerkers kunnen dat zelf doen.

Sommige spamfilters sturen dagelijks een overzicht van de e-mails die zijn tegen gehouden voor een bepaald e-mail adres. Zeker bij grote bedrijven, kunnen deze overzichten groot zijn. Medewerkers zien het lang niet altijd zitten om de overzichten aandachtig door te lezen, om te zien of er onbedoeld mail tegengehouden is. En als ze dat wel doen, dan moeten ze naar de IT-manager om te vragen of die email alsnog afgeleverd kan worden. Denk u eens in wat voor werk dat kan zijn voor die persoon, als u in een bedrijf met honderden medewerkers werkt.

Onlinespamfilter stuurt dit soort e-mails nooit. Niet alleen om dat we uit ervaring weten dat ze regelmatig ongelezen verwijderd worden, in feite zijn dit soort e-mails zelf ook een soort spam waarin allerlei schreeuwerige onderwerpen voorbij komen. En dat is nu net wat we willen voorkomen. Om medewerkers toch de mogelijkheid te geven om hun e-mail te beheren en de IT-afdeling niet te overspoelen met vragen, geeft Onlinespamfilter de mogelijkheid aan medewerkers om zelf hun e-mails te beheren.

In eigen beheer

Voor elk e-mailadres heeft Onlinespamfilter een eigen dashboard, waarin medewerkers kunnen aangeven of een e-mail wel of geen spam is. Ieder adres heeft een eigen link, waarmee een medewerker zijn of haar e-mail kan beheren. Net als in het beheerders-dashboard, zijn de e-mails van de afgelopen twee weken te zien. Met een simpele klik, kan een e-mail alsnog worden doorgestuurd. En het spamfilter leert daar weer van. Elk adres heeft een link met een unieke code, die bewust lang gekozen is. Zo zorgen we ervoor dat de link niet zomaar geraden of gekraakt kan worden. Daarnaast is het mogelijk om een wachtwoord toe te voegen. Want veiligheid staat natuurlijk voorop. Het beheer van de link blijft in handen van de IT-afdeling.

Wilt u meer weten over hoe u uw medewerkers toegang kunt geven tot een ‘persoonlijke’ Onlinespamfilter? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het instellen hiervan.

Share This

Share this post with your friends!