Heeft u al wel eens een mailserver crash meegemaakt? En zo ja, wat was de impact hiervan op de laatst binnengekomen e-mails? Mail server back-ups worden in de meeste gevallen maar één keer per 24 uur gemaakt. Op het moment dat er dan een mail server crasht, zit er vaak zodanig veel uur tussen de laatst gemaakte back-up en de crash dat er toch veel e-mails verloren gaan. MailMirror is een mooie functionaliteit waarmee dit verlies ondervangen kan worden.

Hoe werkt MailMirror?

Wanneer er na een disaster recovery blijkt dat er veel e-mails verloren zijn gegaan, heeft dat ongetwijfeld niets dan vervelende gevolgen voor uw organisatie. De laatst gemaakte back-up bevat negen van de tien keer niet alle mails en de kans dat hier belangrijke communicatie tussen zat is groot. Met het inschakelen van MailMirror wordt er een kopie gemaakt van al uw e-mailverkeer. Deze kopie wordt vervolgens gedurende een door u aangegeven periode vastgehouden. De e-mails worden door middel van asymmetrische versleuteling opgeslagen en kunt u vervolgens vrijgeven met een zelfgekozen wachtwoord.

Waar moet u op letten?

In feite voegt u met MailMirror een gespiegelde mail server toe. Hiermee worden de gevolgen van een mail server crash verzacht. Uw organisatie loopt daardoor minder risico op het verlies van e-mails. Als u gebruik gaat maken van de functionaliteit, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten:

  • MailMirror is een optie de gemakkelijk in- en uitgeschakeld kan worden. Echter, de functionaliteit is pas optimaal wanneer deze altijd ingeschakeld is. Als u MailMirror inschakelt na een mail server crash, gaan de mails die tussen de crash en het inschakelen zijn uitgewisseld alsnog verloren.
  • Het bewaren van het wachtwoord waarmee u de opgeslagen e-mails kunt ophalen, is cruciaal. Wanneer dit kwijtraakt, kunt u de e-mails niet terughalen.
  • Zodra de door u aangegeven bewaarperiode verstrijkt, worden automatisch alle mails verwijderd.
  • De bewaarperiode veranderen kan, maar die nieuwe periode geldt dan enkel voor de nieuwe e-mails.
  • Het uitzetten of het veranderen van het wachtwoord van MailMirror maakt de opgeslagen e-mails blijvend onleesbaar.

Share This

Share this post with your friends!