Steeds meer bedrijven stappen over op Cloud omgevingen zoals Microsoft Office 365. Deze platformen komen vaak met een eigen spamfilter. Dat wil niet zeggen dat u dan geen gebruik meer kan of hoeft te maken van Onlinespamfilter.

De afgelopen tijd zijn heel wat van onze klanten overgestapt naar Office 365, de Cloud omgeving van Microsoft. De mailserver hiervan komt met een eigen spamfilter. Je zou dan denken dat een tweede spamfilter iets te veel van het goede is en dat het lastig wordt om Onlinespamfilter aan de mailserver van Microsoft te koppelen maar niets is minder waar.

Het inzicht ontbreekt

Hoewel sommige van onze klanten na een migratie in eerste instantie kiezen voor het spamfilter van Microsoft , blijven een groot aantal toch gebruik maken van Onlinespamfilter. Sterker nog: we zien regelmatig zogenaamde ‘spijtoptanten’ terugkomen en het standaard spamfilter van Microsoft verwisselen voor het onze. De belangrijkste reden is het duidelijke overzicht dat Onlinespamfilter geeft in de e-mail stroom. In het gebruikersportaal is namelijk heel snel te zien welke e-mails als spam worden aangemerkt. Ook de snelle en directe support was voor onze klanten een belangrijke reden om Onlinespamfilter te blijven gebruiken. Is er namelijk iets niet duidelijk dan zijn we slechts één telefoontje weg. Daarnaast geven klanten aan dat het niet altijd even duidelijk is waarom in het spamfilter van Microsoft sommige e-mails als spam worden aangeduid terwijl andere e-mails, die in de ogen van klanten overduidelijk spam zijn, wel gewoon in de Inbox terecht komen. Met Onlinespamfilter is dat (eventueel samen met onze telefonische support) heel eenvoudig en snel uit te zoeken.

Eenvoudig te koppelen

Regelmatig krijgen we de vraag hoe klanten Onlinespamfilter kunnen koppelen met hun Microsoft Office 365 mailserver. Want hoe doe je dat, online met online koppelen? Daarvoor hebben we een duidelijke beschrijving gemaakt. In deze wiki leggen we stap voor stap uit hoe u inkomende e-mail kunt filteren op spam en dan doorstuurt naar de Microsoft server.

De filter voor uitgaande e-mail is dit moment nog in de bèta-fase, maar we verwachten dit snel te kunnen lanceren.

Blijf spam tegenhouden

Hoewel Cloud omgevingen veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, wil dat niet zeggen dat u beschermd bent tegen spammail. Met Onlinespamfilter stopt u 99,99 procent van alle spam e-mail die naar u verstuurd wordt. Door Onlinespamfilter te koppelen aan uw Microsoft Office 365 omgeving bent en blijft u optimaal beveiligd tegen spam.

Share This

Share this post with your friends!