Werking van het Outlook spam filter

De meeste mensen kennen het wel: Bergen spam in de Outlook mailbox. U kunt hieraan zelf iets doen. Outlook heeft een ingebouwd spam filter. Je zet dit als volgt aan:

 

Nederlandse versie: Acties -> Ongewenste e-mail -> Opties voor ongewenste e-mail

Engelse versie: Actions -> Junk E-mail -> Options

 

Standaard is de instelling hier “Laag” (Low). Deze anti-spam instelling houdt niet al te veel tegen. De instelling “Hoog” (High) heeft echter als nadeel dat Outlook spam filtering veel te veel berichten tegen houdt.

 

Beperkingen van het Outlook spam filter

Hoewel Outlook dus beschikt over ingebouwde spam filtering, is dit over het algemeen niet genoeg om ongewenste e-mail buiten de deur te houden. Outlook’s ingebouwde spam filtering wordt ook niet geupdate voor nieuwe spam dreigingen vanaf het Internet. Dit maakt Outlook bijzonder gevoelig voor spam en het is altijd aan te bevelen een extern spam filter te gebruiken. Belangrijk is om dan wel het Outlook spamfilter af te zetten, want een externe anti-spam scanner is meestal veel beter dan het spam filter van Outlook!

 

Mogelijke oplossingen

Meestal werken lokaal op de PC geinstalleerde spam filters ook niet goed. Dat komt omdat deze niet snel genoeg kunnen reageren op nieuwe spamtechnieken en bovendien zijn lokaal op uw PC de middelen die een spam filter ter beschikking staan uiterst beperkt. Een zakelijk online spam filter zoals het onze kan hier uitkomst brengen mits u uw eigen domeinnaam heeft!

 

Het voordeel van online filters is dat ze niet alleen in staat zijn om dichter bij de bron het probleem aan te pakken, maar ook sneller kunnen reageren op nieuwe spam. De ervaringen van gescande e-mail domeinen kunnen real-time met andere domeinen worden gedeeld en dit levert enorme schaalvoordelen op. Ook zijn de systemen die online worden gebruikt volledig geoptimaliseerd voor het herkennen van spam. Dit zijn allemaal redenen waarom online spamfilter veel beter presteren dan het standaard Outlook spam filter.

 

Wij dagen u uit om onze service eens te proberen. Aanmelden is voor de eerste maand gratis! Binnen 24 uur hebben wij gegarandeerd uw Outlook weer spam vrij!

Share This

Share this post with your friends!