Er worden ieder jaar minder papieren kerst- en nieuwjaarskaarten verstuurd. Steeds meer mensen sturen deze feestelijke post voortaan per e-mail. Het scheelt immers een hoop schrijfwerk, kaarten en postzegels. En iedereen wil een beetje met de tijd mee, toch?

De jaarlijkse kerstpiek!

Vergeef ons bovenstaande woordgrap, maar we merken wel degelijk dat er ieder jaar rondom de feestdagen veel melding wordt gemaakt van e-mails die onterecht door spamfilters worden tegengehouden. De mail wordt vaak in één keer naar een grote groep ontvangers gestuurd, waarna vrijwel direct de eerste foutmeldingen binnenkomen. Het is dan niet altijd duidelijk waar de fout zit waardoor er soms meerdere malen een verzendpoging wordt gedaan. Of iemand ontvangt de e-mail uiteindelijk helemaal niet óf iemand ontvangt de kerstwens meerdere keren. En dat is natuurlijk zonde.

De tips

Dat deze e-mails als spam worden gemarkeerd, heeft in de meeste gevallen te maken met de manier waarop de e-mails worden verstuurd. Hoe kunt u er nu voor zorgen dat het versturen van uw kerst- en nieuwjaars-e-mails gewoon in één keer goed gaat?

  • Let op het formaat van de foto die u verstuurt. In veel van de eindejaarsberichten plaatst men een foto in de e-mail zelf. Vaak betreft het een feestelijke foto of een andersoortig groot bestand. Houd in gedachten dat bestanden groter dan 5MB vaak niet kunnen worden verzonden.
  • Plaats de foto liever in de bijlage dan in de e-mail zelf. De kans is namelijk groot dat uw ontvangers niet allemaal hetzelfde e-mail programma als uzelf gebruiken. Het kan dan gebeuren dat de e-mail niet altijd even mooi wordt weergegeven. Ook download niet iedereen automatisch afbeeldingen in e-mails. Met een bijlage voorkomt u zodoende veel potentiële opmaakproblemen.
  • Begeleid een plaatje altijd met tekst. Spamfilters hebben meer informatie nodig dan alleen een afbeelding. Bovendien wordt er tijdens de feestdagen veel echte spam verstuurd waarbij plaatjes veelal de enige content zijn. Dit maakt het voor de filters extra moeilijk om de op elkaar lijkende afbeeldingen van elkaar te onderscheiden. Schrijf daarom altijd een stukje tekst in de e-mail en vergeet ook het onderwerp van het bericht niet.
  • Mail nooit alleen een linkje naar uw kerstwens. In sommige gevallen dienen de ontvangers een link te openen om de eindejaarswensen te kunnen bekijken. Spamfilters houden soms e-mails tegen die alleen een link bevatten. Denk ook hier aan een begeleidende tekst.
  • Ga tot slot na hoeveel ontvangers u in de CC of BCC kunt plaatsen. Kerstwensen per e-mail worden vaak naar een grote hoeveelheid ontvangers tegelijk gestuurd. Echter, het verschilt per internet provider hoeveel ontvangers er kunnen worden ingevoegd.

 

Aan het bedenken van de perfecte kerst- en nieuwjaarswensen, besteedt u ongetwijfeld de nodige aandacht. Het is dan ook zonde van de moeite wanneer uw boodschap de beoogde ontvangers niet of juist meerdere malen ontvangen. Met bovenstaande tips kunt u er zeker van zijn dat er niets meer misgaat.

 

Onlinespamfilter wenst U overigens alvast een fijne kerst en gelukkig 2016!!

Share This

Share this post with your friends!